2011. június 9., csütörtök

Budai Gourmet termelői piac 1.

Adjon Isten Néked minden szépet és jót, Kedves Olvasóm!
Mozgalmas hétvége áll mögöttünk. A nagymarosi Kerek Egyletesekkel, Bertényi Gábor vezetésével, nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor elhatároztuk, hogy megjelenítjük a nagymarosi Spájz placc heti vásár (minden szombaton 7-12.00 Nagymaros főtér - helyi termék vásár!) színes forgatagát a Millenárison, a Budai Gourmet Fesztiválon. Két szép pavilont kaptunk a Magosfa Alapítványtól, melyeken, no meg a triciklin kínáltuk a Dunakanyar és az Ipoly mente helyi ízeit.
2011.június 3-án, pénteken délelőtt felvonultunk, és megkezdtük a kipakolást, mivel 12-kor nyitotta meg kapuit a Millenáris.
Vittünk házi szörpöket, lekvárokat Bernecebarátiból (Alíz finomságai: a best of: eper-málna lekvár és szörp!!!!), Kóspallagról (Zsuzsi Befőzdéje - ilyet még nem ittatok: fenyőrügyből készült szörp - a 35 fokos hőségben is karácsonyi hangulat:), a ciszterci nővérektől (a bodza szörpjük isteni:), Kismarosról és ott volt Zsófi Verőcéről a Panni szörpökkel, lekvárokkal is. Finom mézeskalácsot küldött Aranka Bernecebarátiból (a gomba alakú mézeskalácsot: gombás mézeskalácsként kínáltam:), és Marika (mézes tálkákat, teli mézes sütivel) Perőcsényből. "A tanulság: ami édes lenyelik" reppelte egykor Geszti Péter, és igaza volt: az igényes, szép küllemű édességeinket szívesen kóstolták és vásárolták.
A pesti népeknek a Robi'update' szendvicset ajánlottuk: egy karéj lila hagymás zsíros házi kenyérre ráborítva egy mangalica kolbászos zsíros házi kenyér! Két szelet kenyérrel jóllakik legalább két ember:)
Imádtam Ottót, a mi jó kedélyű "füves emberünket": a friss bazsalikom erőteljes illatát repítette felénk a nyári langymeleg szellő. Ottó amellett, hogy friss fűszernövényeket termel és ad el, időjós is. Ahogy el kezdett csöpörögni az eső, azonnal közölte a várható esőzési időtartamot és a csapadék mennyiségét. És soha nem tévedett!!! Hát, hiába, no. A füves ember mindent tud, és jóindulatával, segítőkészségével hamar mindenki szívébe belelopta magát!!!
Sajnos, hiába voltunk mi a legvidámabb barakkk:), a rendezők a termelői piacot a Millenáris eldugott részébe helyezték el: a főbejárat felől az érdeklődőknek át kellett jönni egy üveg folyosón, és két dombon ahhoz, hogy megnézhessék portékáinkat. Pénteken a kevés látogatóból még kevesebben jutottak át a termelői világba. Azon kevesek akik azonban ránk találtak, bepillantást nyerhettek a Börzsöny bogyós csodáiba, disznóságaiba (mangalica sonka, szalonna, kóóóóbááász), fűszernövényeibe.
A Nők Lapja Café-nak örömmel nyilatkoztam a börzsönyi helyi termékekről, de sajnos a Budai Gorumet-s anyagukban a neten nem közölték az internyúúút. Ja, és még a Szimpatika Magazintól kifaggattak a szokolyai herbatea manufaktura által dobozokba zárt, különleges gyógynövényes mézekről és egyéb herbáriumaikról. The show must go on ...:) Freddy Mercury után szabadon Farkas Mónika:)
Ez volt pénteken. Pá! (folyt.köv.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése